NewSETS-loppuseminaari 21.5.2024

Kolmivuotinen NewSETS on ERA-NETin ja Business Finlandin rahoittama tutkimusprojekti. Järjestettävä seminaari toimii NewSETS-projektin loppuseminaarina ja tuo yhteen energia-alan toimijoita ja asiantuntijoita. Seminaarin tavoitteena on esitellä, kuinka energiavarastointi erilaisiin energiamuotoihin mahdollistaa sektori-integraation ja vihreän siirtymän.

NewSETS projektissa tarkasteltiin kuinka energiavarastot mahdollistavat siirtymää kohti uusiutuvaan energiaan perustuvaa energiajärjestelmää. Projektissa käytettiin Ahvenanmaan energiajärjestelmää havainnollistamaan eri varastointiteknologioiden, kuten lämpövarastojen, pumppuvesivoimaloiden ja akkujen roolia tässä siirtymässä. Tuloksien perusteella energiavarastoinnille on selvä kysyntä tasaamaan vaihtelevaa uusiutuvaa tuotantoa. Sektori-integraatio osoittautui myös erittäin tehokkaaksi tavaksi varastoida tuuli- ja aurinkovoimalla tuotettua sähköä lämpövarastoihin.

Loppuseminaari koostaa projektin tulokset ja tarjoaa asiantuntijoiden näkökulmia aiheeseen paneelikeskustelun muodossa. Ohjelmassa on myös työpaja, jossa on tavoitteena tunnistaa esteitä ja mahdollistajia energiavarastoinnille sekä tunnistaa tarpeita tutkimuksessa, kehityksessä ja innovaatiossa energiavarastoihin liittyen.

Seminaari järjestetään lähitapahtumana 21.5. Lappeenrannassa, LUT-yliopiston auditoriossa 1314 kello 10.00–14.00. Tapahtuman aikataulussa on pyritty huomioimaan mahdollisimman helpot kulkuyhteydet junalla Lappeenrannan ja PK-seudun välillä.

PAIKKA: LUT-yliopisto, auditorio 1314 (Yliopistonkatu 34, Lappeenranta)

AIKA: Ti 21.5. kello 10-14

OHJELMA

9:30-10.00 Kahvitarjoilu

10.00-11.50 Seminaari

  • Innovaatioiden rahoitus: Janne Peljo, johtava asiantuntija, EK

  • Projektiesittely: NewSETS

  • Paneelikeskustelu: Lämpövarastot ja sektori-integraatio, moderaattorina prof. Antti Kosonen

    • Petteri Kuuva, teollisuusneuvos, Työ- ja elinkeinoministeriö

    • Arto Nikkanen, toimitusjohtaja, Lappeenrannan Energia

    • Ville Kivioja, Lead Scientist, Polar Night Energy

    • Juhani Riikonen, Head of System Design, Flexens

11.50-12.30 Lounas, LUT Buffet

12.30-14.00 Työpaja: Investoinnit vihreään siirtymään


▶ ▶ Ilmoittaudu tapahtumaan

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Juha Uppa, Flexens, juha.uppa@flexens.com

Ville Sihvonen, LUT-yliopisto, ville.sihvonen@lut.fi

Next
Next

Project update 5/2023